Ваш запит прийнято.
Очікуйте на дзвінок
від оператора

закрити Запис через улюблений
мессенджер:
Запит відправлено!
Тримай телефон поблизу
та очікуй на дзвінок.
Напишіть свій телефон і ми вам подзвоним:
Відправить
* Натискаючи кнопку, я підтверджую, що ознайомлений з Політикою конфіденційності ** Заявка вважається дійсною, лише після її підтвердження координатором / оператором

V Національний конгрес з міжнародною участю «Радіологія в Україні»

та Європейська школа радіології в Києві

22-24 березня в Києві у Конгрес-отелі “Пуща” пройшов 5-й ювілейний Національний конгрес з міжнародною участю «Радіологія в Україні», присвячений 25 –річниці заснування Асоціації радіологів України (АРУ), на якому було прочитано близько 120 лекцій та наукових доповідей від провідних українських радіологів та іноземних гостей, і у якому взяло участь понад 490 слухачів.  Від центру «Омега-Київ» на конгресі прозвучали лекція на тему «Променева діагностика абдомінального туберкульозу», наукові доповіді «Цифрова рентгенографія в патології грудної порожнини» та «Клініко-радіологічні відмінності туберкульозного та піогенного спондилітів» ( в рамках англомовної секції), доповідач Дереш Н. В.

В переддень конгресу 21 березня тут же була проведена перша Європейська  радіологічна школа ESOR присвячена “Візуалізація в онкології”, які було проведено в рамках програми підтримки України Європейським Товариством Радіології. Школи ESOR найбільш популярні в Європі навчальні курси для радіологів, розраховані на різні рівні вихідної підготовки. Лікарі «Омега Київ»

Закоморний О.С., Сімрок Д.В., Дереш Н.В. прослухавши лекції європейських лекторів Nikolas Kartalis ( Стокгольм/Швеція), Luis Marti Bonmati ( Валенсія/ Іспанія), Harriet Thony (Берн/Швейцарія), прийняли активну участь в work-shops школи та отримали відповідні навчальні сертифікати.  

На ювілейний форум українських радіологів приїхав новий президент Європейського товариства Радіологів проф. B. Hamm з своїми колегами, провідними спеціалістами радіологічного відділу одної клініки Шаріте Charité -Universitätsmedizin Berlin професорами Th. Fischer, St. Niehues та F. Collettini, для лекцій яких був відведений  перший день пленарних засідань конгресу. Шаріте є одним з найбільших університетських медичних комплексів в Європі. Тут проводять дослідження, лікують і навчаються лікарі і вчені на найвищому міжнародному рівні. У Шаріте навчалися і працювали більше половини всіх німецьких лауреатів Нобелівської премії в галузі медицини і фізіології, серед них такі знатні вчені, як Еміль фон Берінг  (Emil von Behring), Роберт Кох (Robert Koch) і Пауль Ерліх (Paul Ehrlich).

Університетська клініка Шаріте є освітньою установою з визнаним авторитетом. Пріоритетними напрямками роботи клініки є лікування і надання допомоги, а також наукова робота і навчанні.

Лікарі центру «Омега Київ» (Шаповалов Т.М., Паламарь О.І., Гриценко І.Й., Чуканов О.М., Баранішина А. О., Баранішин О.А.) відвідали лекції з різних розділів радіології професорів цієї навчальної установи: MR imaging of prostate cancer, State of the art and new advances in ultrasound, Multislice CT with a focus on perfusion, Image-guided interventions of malignant liver tumors, почули про сучасні методи діагностики та тенденції їх розвитку, а на церемонії відкриття форуму проф. B. Hamm виступив з доповіддю про співпрацю Європейського Товариства Радіології з Асоціацією радіологів України. Він відмітив збільшення активності українських радіологів за останні роки, протягом яких кількість членів Європейського товариства Радіологів  від України та українських учасників Європейського Конгресу Радіологів у Відні збільшилася в кілька разів.

Цього року українці подали найбільшу за всю історію АРУ кількість тез до наукової програми Європейського Конгресу Радіологів і найбільша кількість спеціалістів з України виступили з усними доповідями на Європейському Конгресі. Тобто українські радіологи зробили помітний рух у напрямку Європи, що було помічено та оцінено європейськими колегами.      

У 2017 році у Відень від України було прийнято 18 доповідей ( з 57 надісланих),  а для усної доповіді відібрано 9. Приємним є те, що серед

них є і доповідь лікаря нашого центру Дереш Н.В.

В рамка конгресу була проведена нейрорадіологічна школа і он-лайн вебінар за участю відомого нейрорадіолога з Туреччини, члена Європейської асоціації нейрорадіологів  Cem Calli.

Наші радіологи мали можливість поспілкуватись з колегами з понад 10 країн, зокрема з Молдови, Польщі, Беларусі, Німеччини, Бельгії, Швеції, Швейцарії, Іспанії, Туреччини.

Європейське товариство радіологів в поточному році поставило Україну в головний фокус своєї діяльності! Дуже приємно, що «Омега –Київ» в числі активістів Європейського українського руху.