Ваш запит прийнято.
Очікуйте на дзвінок
від оператора

закрити Запис через улюблений
мессенджер:
Запит відправлено!
Тримай телефон поблизу
та очікуй на дзвінок.
Напишіть свій телефон і ми вам подзвоним:
Відправить
* Натискаючи кнопку, я підтверджую, що ознайомлений з Політикою конфіденційності ** Заявка вважається дійсною, лише після її підтвердження координатором / оператором

Фіброміома (фіброма) матки - необхідність лікування

Діагностика і лікування в медичному центрі "Омега-Київ"

Фіброміома матки є однією з найпоширеніших доброякісних пухлин у жінок, яка розвивається в стінках матки.

Частота народження фіброміоми разюче висока - кожна четверта жінка старше 30 років і кожна третя жінка предклімактерічесого віку має дану патологію. Приблизно кожна друга пацієнтка відділення оперативної гінекології проходить планове хірургічне втручання з приводу міоми матки.

Фіброма матки може зріти до великих розмірів, що викликає порушення в менструальному циклі, больові синдроми внизу живота або в попереку, а також порушення в роботі інших внутрішніх органів (сечостатевих, травних).

Виділяють такі симптоми фіброми матки:

  • періодичні болі в нижній частині живота або в попереку;
  • збої в менструальному циклі, рясні виділення при місячних;
  • порушення при сечовипусканні з прискореними позивами;
  • тяжкість в області малого тазу.

Фіброміома матки вимагає своєчасного лікування та усунення. Несвоєчасне виявлення або запущене захворювання може привести до безпліддя або видалення не тільки матки, але і інших  розташованих поруч з нею органів.

Фіброміома тіла матки діагностується гінекологом при проведенні огляду пацієнтки.

Всі пацієнтки медичного центру «Омега-Київ» можуть пройти безкоштовну передопераційну консультацію оперуючого акушера-гінеколога - фахівця з багаторічним досвідом роботи в області оперативної гінекології.

Наші гінекологи знають, що таке фіброміома матки і допоможуть жінкам позбутися її без ускладнень, а також нададуть цінні консультації щодо профілактики та запобігання пухлини в матці в майбутньому!

Як правило, фіброміома не призводить до розвитку раку, не переростає в злоякісну пухлину, тому що не має ракових клітин.

Проте, дослідження показують, що одна з 1000 жінок, які звернулися за допомогою до лікаря-гінеколога, має лейоміосаркому, надзвичайно рідкісну форму недуги маткових м'язів.

Проста міома, проліферуюча міома і предсаркома зазвичай є стадіями розвитку злоякісного захворювання - саркоми, а тому своєчасне лікування фіброміоми є найбільш ефективним способом профілактики розвитку лейоміосаркоми.

Лікування фіброміоми матки в медичному центрі «Омега-Київ»:

Невеликі міоми вимагають лише спостереження в динаміці (УЗД контроль раз в 6-12 місяців). Однак в разі зростання вузлів показано проведення оперативного лікування.

На сьогоднішній день не існує препарату для 100% лікування від фіброміоми. Існуюче медикаментозне лікування міоми матки часто виявляється малоефективним і в таких випадках рекомендовано хірургічне втручання.

Фахівці медичного центру «Омега-Київ» намагаються застосовувати органозберігаючі операції у всіх максимально можливих ситуаціях.

При наявності фіброміоми і необхідності оперативного втручання тільки лікар може прийняти рішення про те, який вид операції необхідний: консервативний або радикальний. Даний вибір буде зроблено нашими фахівцями на підставі обсягів уражених ділянок.

Перед прийняттям рішення про операцію, пацієнтку консультує і оглядає гінеколог, проводиться первинний збір інформації, зокрема щодо скарг пацієнтки на наявні симптоми, болі та ін. На цьому ж прийомі наш лікар проведе ультразвукове дослідження і поставить діагноз. Пацієнтці необхідно буде здати ряд аналізів. На підставі всієї зібраної інформації приймається рішення про вид хірургічного втручання.

До консервативних методів лікування - відносяться хірургічні процедури, які дозволяють видалити лише міому не порушуючи при цьому функціональність матки, а це значить, що даний вид операцій зберігає жінці здатність до вагітності.

Ми пропонуємо:

  • лапараскопічну та лапаратомічну міомектомію;
  • гістерорезектоскопію.

До радикальних операцій (при швидкому рості пухлини, підозрі на малігнізацію, великих розмірах пухлини) відноситься екстирпація матки (видалення матки) - застосовується в крайніх ситуаціях. Операцію проводять відкрито або лапараскопічним способом.

Щоб вчасно діагностувати фіброміому і підібрати правильне лікування, звертайтеся за допомогою до медичного центру «Омега-Київ»!

З нами діагностика і лікування фіброміоми матки пройде безболісно і легко. Своєчасна і кваліфікована допомога досвідчених фахівців нашого медичного центру допоможе Вам швидко позбутися від пухлини і повернутися до здорового способу життя!