Ваш запит прийнято.
Очікуйте на дзвінок
від оператора

закрити Запис через улюблений
мессенджер:
Запит відправлено!
Тримай телефон поблизу
та очікуй на дзвінок.
Напишіть свій телефон і ми вам подзвоним:
Відправить
* Натискаючи кнопку, я підтверджую, що ознайомлений з Політикою конфіденційності ** Заявка вважається дійсною, лише після її підтвердження координатором / оператором

Оперативне втручання інноваційними методами

Стрижаков Станіслав Олександрович

Дуже часто зустрічається вроджена або згодом придбана пахова грижа. При цьому захворюванні внутрішні органи і тканини значно виступають за межі черевної порожнини і переходять в область жирового прошарку.

Найчастіше єдиним методом усунення проблеми є оперативне втручання з видалення пахової грижі.

Методи оперативного втручання

Сучасна медицина пропонує багато інноваційних методів з проведення оперативного втручання і більш нове, сучасне хірургічне обладнання. Зокрема досить активно використовуються такі методики як:

Потрібно відзначити, що вартість операції з видалення грижі, повністю залежить від обраного методу проведення оперативного втручання.

Натяжна герніопластіка має на увазі під собою те, що при її проведенні доктор, вправляє кишку на місце і простим швом зшиває краю утворилися грижових воріт. Така методика не є достатньо ефективною, так як повністю не виключає можливість рецидиву патології.

Більш надійна методика ненатяжної герніопластики має на увазі проведення висічення для подальшого закриття грижових воріт, в результаті чого лікар застосовує трансплантат. Він являє собою сітку, яка після вправляння грижі накладається на отвір. Цей метод дозволяє попередити виникнення рецидивів.

Досить хорошою і інноваційною методикою вважається проведення лапораскопіі, так як є можливість обійтися без значних розрізів і накладення швів. За допомогою підключеного до лапароскопії комп'ютера, лікар на моніторі може стежити за всіма проведеними маніпуляціями.

Найновітнішим методом проведення оперативного втручання вважається застосування лазера.

Сучасна клініка Києва пропонує провести оперативне втручання з видалення пахової грижі, а також інші операції.

Дуже часто при проведенні обстеження і видалення пахової грижі у жінок виявляють патологічне утворення, розташоване в порожнині матки, а саме поліп ендометрія.

Особливості захворювання

Поліпи ендометрія часто зустрічаються у жінок репродуктивного віку і завдають безліч незручностей, зокрема, нерегулярний менструальний цикл, кровотечі. Крім того, ці новоутворення можуть стати причиною безпліддя або навіть переродитися в рак. Оперативне втручання з видалення поліпа проводиться в стаціонарі шляхом вишкрібання порожнини матки або гістероскопічного способом.

Гістероскопія дозволяє не тільки визначити наявність поліпа, але також при потребі і провести лікування. Проводиться видалення поліпа шляхом вискоблювання з порожнини матки. Вишкрібання має на увазі під собою попереднє розширення цервікального каналу за допомогою спеціальних інструментів.

Вишкрібання матки проводиться з усіх боків, так як це дозволяє очистити її повністю від всіх наявних новоутворень. Після проведення оперативного втручання обов'язково потрібно повторити гистероскопию, щоб визначити, чи залишилися поліпи в порожнині матки. Процедуру потрібно продовжувати до тих пір, поки порожнину матки повністю не очиститься.

Варто відзначити, що ціна видалення поліпа ендометрія, залежить від складності перебігу патологічного процесу і особливості проведення оперативного втручання.

Чи була корисною
для вас ця інформація?

При відправці повідомлення сталася помилка. Продублюйте його, будь ласка, на пошту адміністратора mc.omegakyiv@gmail.com

4.7 (151 голоси)

Автор статті:

Автор статті:

Чужа Микола Миколайович

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, головний лікар, кандидат медичних наук, PhD

Потрібна допомога?

Ми Вам зателефонуємо

Лікарі медичного центру Омега‑Київ

На сторінку лікарів Дивитись все
Прокрутити вліво
Прокрутити вправо