Ваш запит прийнято.
Очікуйте на дзвінок
від оператора

закрити Запис через улюблений
мессенджер:
Запит відправлено!
Тримай телефон поблизу
та очікуй на дзвінок.
Напишіть свій телефон і ми вам подзвоним:
Відправить
* Натискаючи кнопку, я підтверджую, що ознайомлений з Політикою конфіденційності ** Заявка вважається дійсною, лише після її підтвердження координатором / оператором

Чому не проходить головний біль?

Головні болі є симптомами втоми організму. Для усунення легкого головного болю дійсно досить випити знеболююче і добре виспатися. Якщо біль турбує пацієнта часто, необхідно звернутися до лікаря за консультацією. Найчастіше, регулярні болі свідчать про хронічний характер захворювання. Постійні головні болі - найбільш небезпечні для людини. Саме постійний біль може бути ознакою мігрені, хвороб центральної нервової системи і навіть онкології.

Можливі причини головного болю:

  • Інтоксикація організму;
  • Травми голови;
  • ГРВІ, грип та інші вірусні захворювання;
  • Гельмінтоз;
  • Мігрень;
  • Нестабільність артеріального тиску;
  • Пухлина мозку.

Інтоксикація організму відбувається при отруєнні їжею або парами токсичних речовин. Найчастіше, головний біль супроводжується нудотою, блювотними позивами і підвищенням температури тіла. Якщо крім цих симптомів, також виникає порушення роботи центральної нервової системи, погіршується зір або двоїться в очах, необхідно терміново звернутися в медичний центр за допомогою. Ці симптоми можуть свідчити про ботулізм.

Травми голови можуть викликати головний біль. При цьому, наслідки черепно-мозкової травми, найчастіше носять хронічний характер і згодом можуть регулярно мучити пацієнта. Хворобливі відчуття можуть бути ниючими, часом посилюватися. При хронічних болях в голові, викликаних після травми, рекомендовано провести КТ голови для виключення пухлинних утворень.

Головний біль при ГРВІ найчастіше супроводжує хворого кілька перших днів застуди. Локалізується біль в області очних западин, скронь і на лобі. При зниженні температури тіла, головний біль проходить.

Гельмінтоз свідчить про наявність паразитів в організмі. Поселившись, гельмінти розмножуються і ростуть, при цьому отруюючи організм людини продуктами своєї життєдіяльності. У зв'язку з важкою інтоксикацією, людина може страждати частими і сильними головними болями.

Мігрень - захворювання, які провокує різкі і тривалі напади головного болю, деякі не проходять протягом кількох днів. При мігрені, головний біль не усувається знеболюючими таблетками, адже захворювання може супроводжуватися нудотою і блювотою. Тільки сон і відпочинок можуть частково «притупити» біль. В середньому, напади мігрені турбують хворого кілька разів на рік. Не виключені клінічні випадки, коли головний біль виникає кілька разів на місяць і навіть тиждень. Це є вагомою причиною звернутися до лікаря за додатковими дослідженнями і провести повторне КТ голови.

Нестабільність артеріального тиску завжди супроводжується болями в області голови. Підвищення або різке падіння, супроводжується стуком в скронях, ниючим болем і проходить тільки після прийому відповідного препарату для нормалізації артеріального тиску.

Якщо головний біль не проходить вже тривалий період і таблетки не допомагають, виникає різка необхідність проводити повну діагностику головного мозку. Такі ознаки можуть свідчити про новоутворення в мозку. При пухлині, біль може бути частково усунений при використанні знеболюючих засобів з наркотичними компонентами в складі.

Як заспокоїти головний біль?

Найбільш поширеними способами зняття головного болю, є повноцінний сон і відпочинок. Якщо біль не проходить після тривалого, міцного сну, то необхідно прийняти знеболююче. Для визначення відповідного препарату рекомендовано звернутися до лікаря. Якщо головний біль не проходить після прийому таблетки, важливо провести діагностику головного мозку спеціалізованими апаратами.

Як лікувати головний біль?

До того, як приступити до медикаментозного лікування головного болю, необхідно діагностувати причину його виникнення. Для цього слід звернутися в медичний центр для проведення комплексної діагностики організму. Проводити самостійне лікування вкрай не рекомендується, адже можна ще більше нашкодити організму.

Чи була корисною
для вас ця інформація?

При відправці повідомлення сталася помилка. Продублюйте його, будь ласка, на пошту адміністратора mc.omegakyiv@gmail.com

4.7 (48 голоси)

Автор статті:

Автор статті:

Волинська Людмила Олександрівна

Лікар-невролог вищої категорії, лікар-вертебролог, лікар-рефлексотерапевт

Потрібна допомога?

Ми Вам зателефонуємо

Лікарі медичного центру Омега‑Київ

На сторінку лікарів Дивитись все
Прокрутити вліво
Прокрутити вправо