вул. Володимирська 81-а
/ 044 /287 33 17
0800 75 33 57 безкоштовно з мобільного
Гінеколог • уролог • ендокринолог
УЗД - діагностика • забір аналізів
фізіотерапія
 
вул. М. Максимовича 10 (О.Трутенко)
  / 044/ 333 4 333
0800 75 33 57 безкоштовно з мобільного
МРТ - діагностика • КТ - діагностика
УЗД - діагностика • забір аналізів
гінеколог • терапевт • кардіолог
вертебролог • фізіотерапія • невролог
уролог • проктолог • хірург • стаціонар
 
пр-т В. Маяковського 70
/ 044 / 548 60 90
0800 75 33 57 безкоштовно з мобільного
Забір анализів • гінеколог
УЗД - діагностика

Система правильного харчування при переломі кісток

    Після перелому п'яти, передпліччя або будь-якої іншої кістки людського організму, пацієнту необхідно посилено сприяти швидкому зрощенню кісток. Крім медикаментів і спеціалізованих вітамінів, особливу роль в цьому процесі відіграє харчування пацієнта.

    В першу чергу для прискорення процедури формування міцної кісткової мозолі на місці перелому, пацієнту потрібно вживати велику кількість кальцію. Кісткова тканина - є одним з видів сполучної тканини і складається з мінеральних солей, кісткових і білкових волокон. Саме завдяки цьому складу, людська кістка досить тверда і в той же час еластична. Це дозволяє виконувати опорно-рухову функцію.

    Для швидкого зрощення кісток, лікарі-травматологи радять пацієнтам переглянути власне харчування, відмовитися від шкідливих звичок.

Найбільш корисними вважаються:

  • Кальцій, магній і цинк;
  • Фолієва кислота;
  • Вітаміни В6, В12, С, К, D;
  • Білки.

    Кальцій - необхідний для вживання в період зрощення суглоба і формуванні кісткової мозолі. Висока концентрація кальцію знаходиться в кисломолочних продуктах, лососі, сардині, а також капусті. Саме ці продукти рекомендовані для щоденного вживання при переломах. Магній сприяє формуванню нової кістки, тому його кількість також необхідно підтримувати на належному рівні. Особливо високі концентрації магнію знаходяться в бананах, листовому салаті, свіжому мигдалі, а також рибі. Відносно риби, існує велика різноманітність - камбала, короп, оселедець, тріска, креветки і окунь. Також, магній міститься в хлібі грубого помелу. Вживаючи комплекс цих продуктів, формування кісткової мозолі відбуватиметься швидше. Цинк сприяє кращому засвоєнню кальцію. Тому в комплексі з кисломолочними продуктами, пацієнту важливо вживати морепродукти, бобові, гриби, гречану крупу і горіхи всіх видів.

    Фолієва кислота сприяє правильному розвитку еластичного (генового) каркаса кістки. Стиглі банани, брюссельська капуста, буряк, печінка і цитрусові - продукти, до складу яких входить найбільша кількість фолієвої кислоти.
Вітамін В12 живить корисними властивостями клітини, які сприяють вдалій будові кістки. Найбільша концентрація цього вітаміну знаходиться в телятині, молоці та яйцях. Для підтримки вітаміну К в організмі, пацієнту потрібно ввести в раціон кисломолочні продукти.

    Білок - елемент, який відіграє важливу роль при будові клітин кісток. Висока концентрація білка знаходиться в м'ясі і продуктах тваринного походження.

    Але незважаючи на загальні рекомендації, кожному пацієнтові рекомендовано звернутися в клініку за якісною консультацією лікаря, щодо вдосконалення харчування.

Додати коментар

Коментарі


Запис
на прийом
Скарги і
побажання
Замовити
дзвінок
ЗАПИС НА ПРИЙОМ
Заявка на запис є дійсною
після її підтвердження адміністратором клініки

Вкажіть форму зворотнього звязку
  • Телефон
  • E-mail

* -Поля обовязкові для заповнення

СКАРГИ І ПОБАЖАННЯ


* -Поля обовязкові для заповнення

Залиште Ваш номер телефону і на протязі 30 хвилин ми Вам передзвонимо.
Обробка заявок проводиться з 9:00 до 20:00
Записатись на прийом